Noua lege UE privind informatiile despre produse alimentare catre consumatori.
back

2014-07-31

Noua lege UE privind informatiile despre produse alimentare catre consumatori.

Noua lege UE 1169/2011 privind furnizarea de informatii referitoare la produsele alimentare catre consumatori modifica legislatia in vigoare privind etichetarea produselor alimentare in tarile UE. Acest lucru urmeaza a intra in vigoare la 13 decembrie 2014.
Prin urmare, una dintre modificarile pe care Ferrero va incepe sa le aplice in tarile UE pana in august 2014, va fi aceea de a indica tipul de ulei vegetal si grasimi utilizate pe etichetele produselor sale.

Pentru productia multora dintre produsele Ferrero sunt utilizate uleiuri si grasimi vegetale. Unul dintre acestea este uleiul de palmier, unul dintre cele mai importante uleiuri vegetale la nivel mondial, care este extras prin incalzirea si presarea pulpei fructului.

Uleiul de palmier poate fi adaptat in cantitati diferite in functie de fiecare reteta, fara a recurge la procesul de hidrogenare. Contribuie, totodata, la echilibrul dintre celelalte ingrediente, sporind gustul lor, deoarece uleiul de palmier este fara miros si fara gust, dupa procesul de rafinare, si ajuta la mentinerea gustului unic al produselor de-a lungul intregii durate de valabilitate, datorita stabilitatii sale mai mari la oxidare in comparatie cu alte uleiuri vegetale

Grupul Ferrero se aprovizioneaza in prezent cu ulei din fructe de palmier din Malaezia, Papua Noua Guinee si Brazilia.
Deoarece Ferrero acorda o mare importanta urmaririi acestei materii prime, grupul este un membru activ al Asociatiei pentru Dezvoltarea Durabila a Uleiului de Palmier (RSPO www.rspo.org) din anul 2005. RSPO este o asociatie a mai multor parti interesate, care a fost infiintata in 2004, pentru a promova dezvoltarea si utilizarea sustenabila a uleiului de palmier.
Pana la sfarsitul anului 2014, produsele Ferrero vor fi realizate 100% cu uleiul de palmier segregat, certificat RSPO, aproape cu un an inainte de termenul nostru initial. Segregat inseamna ca uleiul de palmier poate fi urmarit in totalitate de la plantatiile originale pana la linia de productie.

In continuare, responsabilitatea Ferrero nu se opreste la obtinerea acestei certificarii, acest lucru fiind doar primul pas in indeplinirea asteptarilor angajatilor si consumatorilor nostri.
Am ales sa intarim angajamentul nostru pentru aprovizionarea in mod responsabil cu ulei de palmier prin Ferrero’s Palm Oil Charter, cu scopul de a obtine uleiul de palmier din surse cunoscute, fara a contribui la defrisari, disparitia speciilor, emisii ridicate de gaze cu efect de sera sau la incalcarea drepturilor omului.
Ferrero a dezvoltat o metodologie cu TFT (anterior, The Forest Trust www.tft-forests.org), pentru a evalua cat de bine Charterul este implementat de catre furnizorii nostri si pentru a ajuta cultivatorii sa treaca dincolo de cerintele RSPO.

Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa contactati serviciile locale dedicate consumatorilor, care sunt la dispozitia dumneavoastra pentru toate intrebarile.


Cititi mai mult:

Intrebari frecvente Palm Oil 
Intrebari frecvente Palm oil in our products 
Vizitati Kinder.com 
Vizitati Nutella.com 
Visit ferrero csr