FERRERO IN CIFRE

Ferrero International S.A. a aprobat bilantul consolidat al Grupului referitor la exercitiul incheiat la 31 August 2010.

La data incheierii exercitiului, Grupul Ferrero este alcatuit din peste saptezeci de societati consolidate (dintre care treizeci si opt operative, cincisprezece fabrici de productie si trei companii care implementeaza initiativele sociale Ferrero) ce deservesc peste o suta de piete de desfacere.

Grupul a incheiat exercitiul cu o cifra de afaceri consolidata de 6.6 miliarde de Euro, in crestere cu 4,3% fata de perioada anterioara.

Numarul de angajati ai Grupului in exercitiul 2009/10 a fost de 21.736 persoane, mentinand acelasi nivel din anul precedent.

Investitiile in sporirea capacitatii industriale, in cursul exercitiului incheiat la 31 August 2010, au fost de 383 milioane de Euro (reprezentand 5,8% din cifra de afaceri). Grupul investeste permanent in activitati inovatoare, cercetare si dezvoltare, iar recent s-au efectuat investitii in instalatii care folosesc efecient energia la sediile de productie din Italia, Germania, Polonia si Belgia. Grupul si-a continuat initiativele sociale in tarile mai putin dezvoltate ale lumii, prin Ferrero Social Enterprises.

Confirmarea sensibilitatii si atentiei pe care Grupul Ferrero o acorda valorilor etice fundamentale o constituie faptul ca “Raportul de Responsabilitate Sociala Corporativa”, publicat anul trecut a respectat liniile directoare stabilite de “Global Reporting Initiative”.