FUNDATIA

„Lucreaza, creeaza si daruieste”

Acestea sunt principiile directoare ale Fundatiei Piera, Pietro si Giovanni, stabilita in Alba, in 1983, la dorinta lui Michele Ferrero.

Fundatia lucreaza cu un entuziasm si o dedicatie neobosite. Munca sa imbratiseaza solidaritatea si cultura sociala, punand accent pe cele mai bune aspecte ale conditiei umane.

In domeniul sustinerii sociale, Fundatia Ferrero ofera asistenta sociala si de sanatate fostilor angajati Ferrero care au lucrat neintrerupt in Grup pentru cel putin 25 de ani. Fundatia creeaza initiative educationale, creative si recreationale pentru fostii sai angajati.

Sectorul cultural, de cealalta parte, promoveaza activitati in domeniile artelor vizuale, stiintelor, istoriei si literaturii, prin organizarea de conventii, conferinte, seminarii si expozitii. Un obiectiv particular este evidentierea personalitatilor si a muncii oamenilor care au legaturi cu regiunea Alba a Piemontului, precum Macrino d'Alba, Elvio Pertinace, Beppe Fenoglio, Pinot Gallizio, Pietrino Belli, Roberto Longhi si Giuseppe Vernazza. Toate aceste personalitati au fost subiectul unei expozitii, conventii sau publicatii.

Pentru mai multe informatii:
www.fondazioneferrero.it