2016-11-28

Declaratia Ferrero privind acuzatiile legate de exploatarea copiilor prin munca in Romania

In urma acuzatiilor facute de catre ziarul britanic The Sun, Ferrero a initiat imediat o investigatie detaliata. In timp ce ancheta este in desfasurare, pana in prezent nu s-a gasit nicio dovada ca au fost copii exploatati prin munca, insa au fost descoperite neconcordante cu politicile si conditiile contractuale Ferrero.

Prin urmare, Ferrero a dispus incetarea cu efect imediat a oricarei relatii cu subcontractorul Prolegis in Romania. Pentru a nu fi penalizati lucratorii  legitimi, care nu au nimic de a face cu acest lucru, Ferrero se va asigura ca acestia nu vor fi tratati in mod nedrept.


Acuzatiile facute de The Sun contrazic exigentele stricte ale grupului Ferrero legate de cerintele sociale, etice si de calitate ce trebuie a fi respectate de catre toti partenerii nostri contractuali.
Implicarea copiilor, indiferent daca in mod direct sau indirect, este strict interzisa tuturor furnizorilor, in orice stadiu al procesului de productie.
Fiecare furnizor trebuie să implementeze proceduri pentru a verifica varsta angajatilor si trebuie sa inregistreze acest lucru in evidentele sale. Acest fapt este auditat de catre SGS, companie ce este liderul mondial in domeniul inspectiei, verificarii, testarii si certificarii. Ultimul audit, din mai 2016, a confirmat faptul ca este respectat cu strictete codul Ferrero.

Conditiile de igiena descrise in articolul The Sun nu corespund in niciun fel cerintelor si normelor de calitate stricte pe care le are Ferrero. Toate produsele noastre sunt supuse celor mai stricte controale de siguranta si calitate inainte de a fi comercializate. Printre acestea se numara controale ale standardelor de igiena, verificari interne si externe ce se realizeaza regulat. Ouale Kinder Surprise sunt produse  in conditii de igiena optime, de catre angajati in fabrici. Productia oualor Kinder (atat ciocolata cat si capsula galbena) este in special verificata in ceea ce priveste orice posibila contaminare microbiologica, periodic la fiecare 2 ore. Laboratoarele proprii realizeaza aceste controale

2014-07-31

Noua lege UE privind informatiile despre produse alimentare catre consumatori.

Noua lege UE privind informatiile despre produse alimentare catre consumatori.

Noua lege UE privind informatiile despre produse alimentare catre consumatori.

citeste mai mult

2013-07-10

ÎMPĂRTĂŞIM VALORILE NOASTRE PENTRU A CREA VALOARE

ÎMPĂRTĂŞIM VALORILE NOASTRE PENTRU A CREA VALOARE

Ferrero prezintă al patrulea raport de responsabilitate socială, adus la cunoștința publicului în data de 10 iulie 2013,

citeste mai mult

2013-03-29

Fresh comedy – pastila ta de comedie Tic Tac!

Fresh comedy – pastila ta de comedie Tic Tac!

In august 2012 doua dintre pastilutele Tic Tac au evadat din cutia lor in lumea noastra pentru a ne oferi pastila zilnica de ras.

De atunci am experimentat impreuna o multime de lucuri noi si frumoase care pe noi ne-au inveselit zilnic iar pe pastilute le-au facut si mai curioase sa continue exploatarile.

Urmariti-le pe www.freshcomx.ro si pe pagina de Facebook si fiti cu ochii pe pastilute deoarece pregatesc cate ceva in fiecare zi!

citeste mai mult

2012-07-05

Ferrero prezintă al treilea raport de responsabilitate socială

Ferrero prezintă al treilea raport de responsabilitate socială

Al treilea raport de CSR al Ferrero este acum disponibil, fiind prezentat public pentru prima dată la Roma, pe 5 iulie.
Raportul descrie acţiunile de responsabilitate socială desfăşurate de grup în perioada 2010-2011 şi prezintă obiectivele de CSR stabilite de Ferrero pentru 2013-2020.

De asemenea, acest raport a fost realizat având la bază parametrii organizaţiei GRI (Global Reporting Initiatives). În acest an, pentru prima dată, grupul Ferrero a primit, ca apreciere a acţiunilor sale confirmate de GRI, cel mai înalt calificativ, A+.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa pagina aceasta.

citeste mai mult

stiri arhivă

2017

ianuarie

februarie

martie

aprilie

mai

iunie

iulie

august

septembrie

octombrie

noiembrie

decembrie