2014-07-31

Noua lege UE privind informatiile despre produse alimentare catre consumatori.

Noua lege UE 1169/2011 privind furnizarea de informatii referitoare la produsele alimentare catre consumatori modifica legislatia in vigoare privind etichetarea produselor alimentare in tarile UE. Acest lucru urmeaza a intra in vigoare la 13 decembrie 2014.
Prin urmare, una dintre modificarile pe care Ferrero va incepe sa le aplice in tarile UE pana in august 2014, va fi aceea de a indica tipul de ulei vegetal si grasimi utilizate pe etichetele produselor sale.

Pentru productia multora dintre produsele Ferrero sunt utilizate uleiuri si grasimi vegetale. Unul dintre acestea este uleiul de palmier, unul dintre cele mai importante uleiuri vegetale la nivel mondial, care este extras prin incalzirea si presarea pulpei fructului.

Uleiul de palmier poate fi adaptat in cantitati diferite in functie de fiecare reteta, fara a recurge la procesul de hidrogenare. Contribuie, totodata, la echilibrul dintre celelalte ingrediente, sporind gustul lor, deoarece uleiul de palmier este fara miros si fara gust, dupa procesul de rafinare, si ajuta la mentinerea gustului unic al produselor de-a lungul intregii durate de valabilitate, datorita stabilitatii sale mai mari la oxidare in comparatie cu alte uleiuri vegetale

Grupul Ferrero se aprovizioneaza in prezent cu ulei din fructe de palmier din Malaezia, Papua Noua Guinee si Brazilia.
Deoarece Ferrero acorda o mare importanta urmaririi acestei materii prime, grupul este un membru activ al Asociatiei pentru Dezvoltarea Durabila a Uleiului de Palmier (RSPO www.rspo.org) din anul 2005. RSPO este o asociatie a mai multor parti interesate, care a fost infiintata in 2004, pentru a promova dezvoltarea si utilizarea sustenabila a uleiului de palmier.
Pana la sfarsitul anului 2014, produsele Ferrero vor fi realizate 100% cu uleiul de palmier segregat, certificat RSPO, aproape cu un an inainte de termenul nostru initial. Segregat inseamna ca uleiul de palmier poate fi urmarit in totalitate de la plantatiile originale pana la linia de productie.

In continuare, responsabilitatea Ferrero nu se opreste la obtinerea acestei certificarii, acest lucru fiind doar primul pas in indeplinirea asteptarilor angajatilor si consumatorilor nostri.
Am ales sa intarim angajamentul nostru pentru aprovizionarea in mod responsabil cu ulei de palmier prin Ferrero’s Palm Oil Charter, cu scopul de a obtine uleiul de palmier din surse cunoscute, fara a contribui la defrisari, disparitia speciilor, emisii ridicate de gaze cu efect de sera sau la incalcarea drepturilor omului.
Ferrero a dezvoltat o metodologie cu TFT (anterior, The Forest Trust www.tft-forests.org), pentru a evalua cat de bine Charterul este implementat de catre furnizorii nostri si pentru a ajuta cultivatorii sa treaca dincolo de cerintele RSPO.

Pentru orice informatii suplimentare, va rugam sa contactati serviciile locale dedicate consumatorilor, care sunt la dispozitia dumneavoastra pentru toate intrebarile.


Cititi mai mult:

Intrebari frecvente Palm Oil 
Intrebari frecvente Palm oil in our products 
Vizitati Kinder.com 
Vizitati Nutella.com 
Visit ferrero csr 

2016-11-28

Declaratia Ferrero privind acuzatiile legate de exploatarea copiilor prin munca in Romania

Declaratia Ferrero privind acuzatiile legate de exploatarea copiilor prin munca in Romania

citeste mai mult

2013-07-10

ÎMPĂRTĂŞIM VALORILE NOASTRE PENTRU A CREA VALOARE

ÎMPĂRTĂŞIM VALORILE NOASTRE PENTRU A CREA VALOARE

Ferrero prezintă al patrulea raport de responsabilitate socială, adus la cunoștința publicului în data de 10 iulie 2013,

citeste mai mult

2013-03-29

Fresh comedy – pastila ta de comedie Tic Tac!

Fresh comedy – pastila ta de comedie Tic Tac!

In august 2012 doua dintre pastilutele Tic Tac au evadat din cutia lor in lumea noastra pentru a ne oferi pastila zilnica de ras.

De atunci am experimentat impreuna o multime de lucuri noi si frumoase care pe noi ne-au inveselit zilnic iar pe pastilute le-au facut si mai curioase sa continue exploatarile.

Urmariti-le pe www.freshcomx.ro si pe pagina de Facebook si fiti cu ochii pe pastilute deoarece pregatesc cate ceva in fiecare zi!

citeste mai mult

2012-07-05

Ferrero prezintă al treilea raport de responsabilitate socială

Ferrero prezintă al treilea raport de responsabilitate socială

Al treilea raport de CSR al Ferrero este acum disponibil, fiind prezentat public pentru prima dată la Roma, pe 5 iulie.
Raportul descrie acţiunile de responsabilitate socială desfăşurate de grup în perioada 2010-2011 şi prezintă obiectivele de CSR stabilite de Ferrero pentru 2013-2020.

De asemenea, acest raport a fost realizat având la bază parametrii organizaţiei GRI (Global Reporting Initiatives). În acest an, pentru prima dată, grupul Ferrero a primit, ca apreciere a acţiunilor sale confirmate de GRI, cel mai înalt calificativ, A+.

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa pagina aceasta.

citeste mai mult

stiri arhivă

2017

ianuarie

februarie

martie

aprilie

mai

iunie

iulie

august

septembrie

octombrie

noiembrie

decembrie