IMPARTASIM VALORI SA CREAM VALOARE

Pentru Ferrero Group, termenul de responsabilitate sociala corporativa a insemnat intotdeauna grija pentru oameni si pentru mediul local, mai exact angajati si fosti angajati, consumatori, familii si comunitati locale in care compania opereaza. Aceste principii de responsabilitate sociala au ghidat primii pasi ai Ferrero in Alba si raman neschimbate si azi.

Abordarea Ferrero Group catre sustenabilitate se bazeaza pe strategia de responsabilitate sociala a companiei: "Impartasim valori sa cream valoare".

Pentru Ferrero, crearea de valoare impartasita este o practica ce atinge toate stadiile lantului de aprovizionare: pleaca de la grija pentru oamenii care au contribuit si contribuie la istoria grupului, sustinerea comunitatilor locale, promovarea unui stil de viata sanatos catre tineri si familiile lor si pana la angajamentul solid pentru agricultura sustenabila si protejarea mediului inconjurator.

Responsabilitatea sociala corporativa a companiei noastre este divizata in prezent in doua arii: Oameni si Planeta.

OAMENI


In Ferrero, grija pentru consumator nu este doar o valoare, este un lucru pus in practica in fiecare zi, bazat pe un simt al raspunderii ce merge dincolo de obiective comerciale. Aceasta responsabilitate este transformata in realitate prin strategia nutritionala, inovatia continua, calitatea si prospetimea produselor, siguranta alimentara si comunicarea responsabila si transparenta ale companiei Ferrero. Totodata, Ferrero demonstreaza un interes constant in vietile fostilor angajati, a celor actuali si a oamenilor ce traiesc in comunitatile in care isi desfasoara activitatea. Acest angajament este demonstrat si prin actiunile Fundatiei Ferrero si a Proiectului Antreprenorial Michele Ferrero, activ in Africa si Asia. Grupul isi continua angajamentul in promovarea stilului de viata sanatos adresandu-se tinerilor si familiilor lor prin programul global Kinder + Sport "Joy of moving".

PLANETA


Monitorizarea si imbunatatirea impactului activitatilor sale pe parcursul intregului lant de aprovizionare este o prioritate pentru Grupul Ferrero, pe care acesta o implementeaza asigurandu-se ca principalele sale materii prime sunt procurate responsabil. In plus, Grupul se obliga la o productie care sa respecte mediul inconjurator, facand uz de cele mai bune tehnologii disponibile, asigurand ca utilizarea energiei, a materialelor si a resurselor naturale este eficienta iar consumarea resurselor de apa se realizeaza in mod responsabil si rezonabil. Luand seama de aceasta responsabilitate, Ferrero se angajeaza sa-si minimizeze impactul asupra mediului inconjurator, de la materii prime la unitati de productie si logistica, de-a lungul intregului lant de valori.